Elastische weerstand

Elastische weerstand 

Vast.Rehab maakt gebruik van elastische weerstand.

 

Elastische weerstand wordt al jaren in verschillende vormen gebruikt in het fysiotherapeutische proces. De elastische weerstand heeft een voordeel ten opzichte van de mechanische aandrijvers, die bestaan uit het gebruik van elastische elementen die geleidelijk weerstand bieden, aangepast aan de biomechanische eigenschappen van de ledematen, waarvan de kracht toeneemt als ze van positie naar positie bewegen.  

 

De nieuwe apparaten van Vast.Rehab gebruiken de elastische weerstand in een volledig vernieuwde en moderne benadering.

Oefeningen gebruiken drie factoren:

  1. Hoe groter het uitrekken van het elastiek, hoe groter de weerstand
  2. De sneller de beweging is, hoe groter de elastische weerstand wordt toegepast
  3. De grote van de weerstand komt tot stand door de verschillende elastische banden

 

De producten in ons aanbod bieden volledige controle over de grootte van de weerstand door de hoeveelheid (GUMS) die verbonden zijn met het apparaat. De effectiviteit komt tot uitdrukking in het vermogen om nauwkeuring de hoeveelheid herhalingen, specifieke belastingswaarde, binnen het gewenste hoekbereik van beweging te meten.

Sommige apparaten maken het mogelijk om bewegingen in een open en gesloten kinematische keten mogelijk. Dankzij de elasticiteit maak je een vloeiende beweging zonder traagheid, waardoor dit onderscheidend is van andere oefenmachines uitgerust met standaardgewicht.